Världens undergång

Rasmus tipsade mig om en serie i sex delar som man kan se på svtplay, den heter världens undergång och handlar om andra världskriget. Jag har hunnit se två delar och det är så hemskt!
Nu sitter jag och ser live från aftonbladet, det är de som blev fria från Auscwitz för 65 år sedan som återvänder dit idag. Jag skulle nog aldrig kunna återvända dit om jag en gång var fånge där!
Jag har faktiskt varit i Polen på konfirmationsresa och besökt Auscwitz & Birkenau (Auscwitz 2), och det är sjukt hur stort det är. Det värsta var nog att gå in i gaskammaren och se alla klösmärken i betongväggen. Det var också hemskt att se allt hår som var sparat efter att de blivit rakade, alla resväskor som var kvar, alla glasögon de tog och allt annat som finns sparat.
Det var också hemskt att se källarrummen där de byggt upp små små celler av tegelstenar där man kunde få stå och trängas flera stycken i flera dagar. Jag gick in i ett av de små utrymmena och jag fick panik av att stå där inne själv, tänk då de som fick stå ungefär 5 stycken där inne i kanske en veckas tid! Man kunde ju inte sitta eller något för att det var så trångt!
Tänk all tortyr och alla experiment de fick utstå! De pågick sjuka experiment och grymma tortyrer, speciellt i block 11.. jag förstår inte hur man kan utsätta andra för det?
Auscwitz är ett hemskt ställe med en väldigt mörk historia!

Nej usch och fy, vi lever i bra tider!

Underbart!

Det är så skönt då man slutar skolan och med trötta steg vandrar hemmåt, lycklig över att man klarat av en dag utan skolk!
Ikväll har det bara varit lugnt :) Har tagit en promenad, sett lite ph (ja jag följder det..nööörd) och så har jag faktiskt börjat på ett personligt brev & CV.. ojoj ;)

Nää, nu blir det nå dusch eller liknande.. har bara en lektion imorgon bitti och om jag inte missminner mig så ska vi se film, det blir skönt :) Om jag orkar så ska jag göra bort några skoluppgifter imorgon som ska in nästa vecka, skulle vara skönt att ha gjort bort det :) jag ska nog också skriva klart mitt CV & personliga brev så jag kan skicka iväg det!

Tänkte bara fråga, vad är det för snökaos alla pratar om? Kommer det bli storm? Kommer jag inte kunna gå till skolan resten av veckan?

PUSS

ååå

Vår lärare har ju nå fel! Vi frågade om vi skulle måsta lära oss alla läkemedelsnamn hon nu håller på att gå igenom eller om hon håller på med nån överkurs, hon svarade att man måste kunna det här då man läser sjuksköterska. Vi försökte förklara för henne att vi läser undersköterska men hon fattar inte. Så nej, tydligen är det inte överkurs att vi ska sitta och plugga in namnen på en massa läkemedel som man egentligen läser på sjuksköterske utbildningen.

STUPID

två timmar kvar!

Nu kommer ännu ett gnällinlägg om att jag är på skolan, men passar det er inte så kan ni ju sluta läsa nu :)
Usch jag är så less, har haft den här gnälläraren en timme nu och det är två timmar kvar innan lektionen slutar! Då blir det att gå hem och ta en powernap, fick ju ingen igår eftersom jag kom hem från skolan klockan nio då. Så idag förtjänar jag en verkligen :)

Undra vad det blir för middag idag då, Rasmus? Jag vill ha nått gott :)

Nää, nu blire att lyssna på vilka läkemedel som finns. Uschamejjen!
PUSS

Kåt ren

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6486850.ab
jag har ingen kommentar till det här klippet, förutom att jag tycker det är jätte roligt ;)

PUSS

uschamejjen

Åt middag på skolan för en stund sen, väldigt konstig känsla!
Snart kommer nog folk droppa in på skolan eftersom vi har öppet hus här ikväll. Men jag hoppas att inga kommer = vi får gå hem tidigare!

Nä, nu gnäller läraren om nå böcker som står snett på bordet!

HEJS!

nejmen nu tar vi nya tag

Har en seg och lång skoldag idag, och har bara gjort bort några timmar så det är fortfarande 10 timmar kvar på skolan..
Har ett samhällsprov senare idag också som är avgörande för om jag kommer att bli godkänd eller inte. Jag MÅSTE bli det, måste ha samhällskunskapen för att kunna läsa socionom sen, så nu tar vi nya tag och kämpar på!

Hoppas ni har det bättre än jag idag, får inte ens äta middag med älskling ikväll utan det blir middag på skolan :(

PUSS

Cool kille

http://www.youtube.com/watch?v=lSxfCW8nnvk&feature=player_embedded

Helgen

Vi åkte hem till Vindeln i Fredags, blev tacos till middag och det är ju helt underbart gott! Förra veckan såg vi på landet brunsås och då var det ett inslag av tacos och dom trodde då att små barn tycker om tacos så mycket eftersom det smakar likadant varje gång, jag kanske är som ett litet barn?
Helgen fortsatte då lugnt, vi var på innebandymatch igår eftersom Linus spelade. Deras lag vann med 7-4, det var riktigt kul att se dom spela :)
Igår så fick jag mitt efterlängtade Lördagsgodis också som jag väntat på i över en veckas tid!
Idag har vi haft en lugn pluggdag och vi fick söndagsstek till middag innan vi tog bussen tillbaka till Umeå :)

Jag och Rasmus vann en tradera auktion ikväll också, så snart får vi hem en cool digital fotoram med massa lull-lull som bla trådlös överföring av bilder ;)

Snart blir det sängen eftersom jag börjar 8.20 imorgon och ska vara på skolan till 21.00, usch!

PUSS

Foki

http://www.youtube.com/watch?v=z926yqENWH0
Hon får mig att skratta! :)

"Hej Tooove"

Jahaja..

Jag tror allt att min pojkvän börjar bli lite småförtjust i paradise hotell. Han sitter framför datorn och hänger med när jag ser på tv, men han vågar inte riktigt säga att han tycker om det ;)

PUSS

Jahaja..

Jag tror allt att min pojkvän börjar bli lite småförtjust i paradise hotell. Han sitter framför datorn och hänger med, men han vågar inte riktigt säga att han tycker om det ;)

PUSS

Plötsligt händer det

Vi skulle ha vår första naturkunskap lektion för en stund sen, men eftersom vår skola inte verkar få saker att hå ihop så blev det inte så. Vår klass hade tydligen lektion i olika klassrum med samma lärare och inget stämde. Så vi gick för att ta reda på vad som hände, då visade det sig att det inte finns någon lärare för vår kurs utan att dom söker en lärare till den tjänsten. Ja, inte helt fel med ett litet hål på den här dagen som skulle vara dryg annars :)

Nu sitter vi och väntar på att klockan ska bli elva så vi får äta lunch! Det blir viltskavsgryta med potatis och säsongens grönsaker. En sak jag kom att tänka på då är att varje gång det står att det är någon gryta så är det alltid samma gryta, men namnet ändras bara!

viltskavsgryta? köttgryta? skogens köttgryta? persikodoftande köttgryta? nötskavsgryta?
skolans köttgryta har många namn, men samma smak!

PUSS

Japp

Nu börjar det närma sig sängdags! Kvällen har bestått av promenad, skolarbete och mys framför tv:n :) Imorgon blir det en riktig killer-dag i skolan, börjar 8.20 & slutar 15.30..

Nä, sängen nu ..

PUSS

ZzZz

Sängen hade varit bättre nu än skola.. Inte för att det är så ansträngade idag, men jag är så himla trött!
Blir nog en powernap när jag kommer hem :)

Nu ska jag lyssna på hur Renässansen uppstod..

PUSS

Partej

Va ju ute med tjejerna igår, det var trevligt :) Jag drack lagomt mycke och var på bra humör! Men det finns ju självklart saker som ska förstöra sånt. Det var iallafall skönt att ha en underbar pojkvän att komma hem till :)

Har varit en slapp dag med massa tv-tittande och lite städ idag, skönt :)
Nu blir det ännu mer tv, vi ska se blåsningen!

PUSS

Usch!

Såg nyss the cove, det är en dokumentär om delfinfångsten i Taiji, Japan. Det var en hemskt dokumentär och dom uteslöt verkligen inte några bilder. usch!
Kan verkligen rekomendera er att se den!

Seg

Är seg idag efter en låång natt så det blir bara att ta det lugnt nu på dagen. Sen ikväll ska jag ju ut med tjejerna, hoppas jag känner mig piggare då :)

http://www.expressen.se/1.1846408?articlePopup=true&img=1

PUSS

Uschamejjen

Det går inte att moffa då man ätit tacos till middag! Men lite choklad har jag fått i mig + att jag nu har rört ihop dippen så det kanske blir lite chirre & dirre sen. Det enda som saknas är min älskling men han måste ju få vara ute och roa sig ibland :)

Nu ska jag se numbers sen ska jag nog ta en varm härlig dusch!

Förresten, helt rätt att Kling gick vidare och inte Vickan!

PUSS :)

Hmmf..

Rasmus är på fest och jag orkade inte följa. Fast jag visste att jag skulle ångra mig efter nån timme! Och självklart så sitter jag här och ångrar mig nu..
Men äh, jag ska ju få gå ut med brudsen imorgon och roa mig :)

Nu ska jag se vem som åker ur let´s dance, spännande ;)

PUSS

HAHAH

HAHA så jävla roligt!!!!
http://existenz.se/out.php?id=20085

Härligt!

Både sovmorgon och kort dag på skolan idag, härligt :) Efter skolan blire att gymma med tjejerna, första gången på evigheter.. undra hur det kommer gå? :P

Nu ska jag börja traska iväg till skolan men skulle hellre vilja krypa ner i sängen med Rasmus som ligger där och sussar eftersom han är ledig idag!

PUSS

Shopping

Va på stan med Tezza idag och en ny tröja + jeansleggings fick följa med hem :)
Var också och hämtade balklänningen som mormor tog med till stan men den är för stor så jag måste byta till en mindre storlek. Är ju tråkigt att den inte passade men det är väl inte helt fel att orsaken var att den va för stor ;)

Nu ska jag nog ta en dusch och börja krypa ner i sängen för jag känner mig så seg idag! Skönt att bara ha en lektion imorgon :)

PUSS

Ledig

Jag är ledig idag, så det som är inplanerat är shopping med Tezza :) Ska åka ner på stan vid halv tolv och traska runt där några timmar :)
Mormor kommer till stan idag så då ska hon ta med sig min balklänning eftersom den skickades till Vindeln! Jag hoppas att den är lika fin som på bilderna och att jag kan ha den :)

Nää, nu ska jag göra mig klar så jag inte missar bussen.
PUSS

SÅ SÖT

Hur söt är inte den här lilla underbara apan? :D
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6416142.ab

Paradis

Jag har hittat ett paradis! Det är hotell Ixian Grand på Rhodos.. Skulle inte vara helt fel att bo i en suite med egen pool i en vecka! Älskling, när åker vi? :)
Jag är så himla sugen på att åka utomlands nu! Få fara iväg och upptäcka nya saker och köra slut på alla mina sinnen på grund av alla intryck, smaka ny mat och bara njuuuta! Åå, jag vill iväg nu!

PUSS

Världens bästa!

Jag måste ju ha världens bästa pojkvän :) När jag kom innan för dörren så möttes jag av det här!

Rasmus har alltså flyttat sin dator till garderoben och sitter framför datorn på golvet ute i hallen, för att jag ska få databordet!
Visst är han väl underbar? :)

PUSS!

Fyy

Första lektionen så valde en kille ha att spykalas i klassrummet, det var inte alls trevligt!
Nu mår jag illa och vill hem till sängen ännu mer än innan, det trodde jag inte var möjligt!

Jag har hål en timme till sen kommer en mördarlektion på två timmar!
Men jag känner mig ganska positiv idag, det här kommer gå bra :)

Adjöss på er!

Hejbara

Usch vad jag är trött idag! Men jag tänkte prova något nytt och fara till skolan fast första lektionen bara är filmvisning eftersom kursen slutar på fredag och att jag har hål i nästan två timmar efter den lektionen. VA? Går jag på skolan ändå? :O
Jaa.. man kan ju inte skolka andra dagen i skolan!

Nu ska jag ta ett till glas juice för att försöka få sockerkick som kaske kan göra mig piggare!

ADJÖ!

Jajaa

Skolan började idag, inte allt för roligt! Men det här är ju sista terminen av gymnasiet så jag får väl se till att ha roligt :) Men något jag inte tycker om är människor som stjäl min energi och får mig på dåligt humör! Jag behöver inte er, jag klarar av att få mig själv på dåligt humör om jag skulle vilja det, så sluta få mig irriterad! TACK!

Och jag tycker fortfarande att det är bra att fylla 20 på en Fredag, alla andra åldrar kan man skita i så då spelar det ingen roll när man fyller år!

Ikväll blire väl att tvätta, plugga & mysa! :)

PUSSISAR!

Fredagar är bra

Jag har räknat ut att jag fyller 20år på en Fredag! En fredag måste ju vara bästa dagen att fylla 20 på, då kan man gå på systemet och handla inför helgen + att man kan fira sin födelsedag på en fredag, och verkligen fylla år dagen då man firar den! Jätte bra ju, tack för en bra planering mamma & pappa :)
Jag tycker synd om Rasmus som fyllde 20 på en Tisdag typ, EN TISDAG? Det måste ju vara sämsta dagen att fylla 20år på, dålig planering där!

Godnatt, imorgon börjar.. ja jag tänker inte ens säga det! HEJDÅ!

Usch

Är det imorgon skolan börjar? Jag är inte så taggad på att stiga upp sju på morgon.. Men det är sista terminen innan student osv så det kommer nog bli bra :) Jag längtar efter en härlig sommar!

Jag tycker det är hemskt att vargjakten har gått så långt att dom släpper ut vargar från djurparker för att få skjuta!

HEJS PÅ ER SKJUTGLADA MÄNNISKOR!

Du måste ju kunna lukta under min armhåla

Vi kom till Vindeln igår, och här flyter livet bara på :)
Jag kan inte sluta drömma mig bort till balen, studenten och sommaren! Jag längtar till man får staka sin egna väg i livet och göra egna val :)

Nu ska jag ta tag i dusch osv.. Sen ska jag och Rasmus sparka iväg till kvarn för att titta på forsen :)

HEJS!

Bara härligheter

Dagarna sen älskling kom hem flyger bara förbi och jag njuter av att ha honom nära :)
Igår var vi och såg Sherlock Holmes på bio, den var riktigt bra :) När vi kom hem från bion så såg vi på avatar, den va väl inte allt för bra.. Trodde den skulle vara mycket bättre eftersom man hört att "det är den bästa filmen som finns", men nej, det tycker inte jag!
Ikväll har vi sett ännu en film, det blev up in the air, och den var också riktigt bra :) Så det är bara avatar jag ratar av dom filmerna vi sett den senaste tiden :)

Nu ska jag plocka ihop nå saker eftersom vi åker till Vindeln imorgon :)

PUSS!

Jajjemensan

Rasmus är tillbaka i den stora staden Umeå! :D
Ikväll ska han försöka äta och efter det blire att se Sherlock Holmes på bio, plusstolar såklart!

Hare bra i kylan och tänk på vargarna!
HEJS

Woho

Rasmus har precis kört över Norska gränsen så nu är han på Svensk mark, JAG ÄR HAPPY!

Ville inte säga nå mer!
Hejs

Gonatt

Nu blire sängen för min del. Jag är trött och på dåligt humör! Jag saknar min Rasmus och är less på att vara hemma. Jag hoppas att dom två sista dagarna innan rasmus kommer tillbaka igen kommer att gå snabbt!

Usch, jag drack väl inte så mycket igår att jag borde vara bakis idag?
Jag ska aldrig dricka igen..

GODNATT

Haha

Jag är supermario, nej jag är en korkad austronaut, jag är en korkad austronut!
Vad fick du ut av det?
Jag fick det från ebay
HHHHHEJJJS

Teräjz..

Den där Teräjz..
Nämen det är ju normalt att stå och spruta hårspray i handen.. Eller?
Hennes parfym luktar iallafall gott.
IKVÄLL ÄR VI PARTY PPL

Teräjz

Hon är lycklig och glad! Hennes kväll är gjord och hon känner sig nöjd! Varför undrar ni säkert? Joo, hon har hittat igen ett par solglasögon.. OJ vad glad hon måste vara ^^
PUSSHEJ

Jahaja

Nu sitter jag och Sanne i köket och dricker lite försiktigt medan Tezza duschar. Om ett tag så kommer Teza´s ex hit med några kompisar också. Kommer bli en lugn kväll med lite alkohol, trevligt :)
RASMUS - du kan vara lugn, jag sköter mig alltid :)
Nån som vet nått bra ölspel?
HEJS!

Nu jävlar

Hoppas på party ikväll, har pumpat lite david guetta ur högtalarna och är riktigt taggad :)
Nu drar jag och gammskorven till staden!

HEJS PÅ ER PARTY PPL!

Jajje

Ikväll drar jag och gammskrutten (volvon) till stan, hoppas bara på att inte bli stående efter vägen eftersom det inte är den säkraste bilen att lita på :P
Jag ska iallafall till Tezza, blir antingen fest eller ba Lördagsmys med film & godis skulle jag tro :)
Jag är less på att sitta hemma och deppa över att Rasmus är i London och har the time of his life eller nått typ. Jag tycker han ska komma hem och va med mig nu .. Men på Tisdag så kommer han ju hem :) JAG LÄNGTAR!

Nää då kanske man ska duscha och ta på sig något som liknar kläder och inte pyjamasen jag suttit fast i några dagar.

HEJS!

Härligt!

Nu är balklänningen beställd :) Hoppas jag blir nöjd med den så jag slipper retur!

HEJS!

Åå -.-

Min festkänsla är PÅ TOPP eftersom jag inte festat på .. ja jag vet inte hur länge sen det va.. Och så hör Tezza av sig, det blir eventuellt fest ikväll! WOHO!
Men just ja .. Jag är i Vindeln och har lovat att jag ska städa ur mitt rum för det ska bli ett spelrum.. ÅÅ!!
Vart är min bil då man behöver den? Just ja, översnöad i skogen utan vinterdäck.. Bra Malin, jävligt bra!

Får se om jag tar en buss till stan sen, uppdaterar er om mina problem senare ;)
HEJS!

Mjaa

För er som missat: JAG SAKNAR MIN ÄLSKLING!

Godnatt!

Ojoj!

Såg att jag hade 615 olästa inlägg på bloglovin.. Jag har ju det jag gör ihelgen ;)

Wohoo!

Jag har jobbat klart för det här lovet, om dom inte ringer ut mig mer.. Så nu har jag några dagar att döda innan min älskling äntligen kommer hem!
Jag hatar att han är ända i London eftersom det blir så dyrt att prata i telefon/smsa + att han är upptagen med att hitta på saker där :P

Jag har så svårt för att vara ensam, men helgen ska nog gå bra.
Fast det är hemskt att sitta ensam med sina egna tankar.. nej usch jag hoppas det går bra.
Jag köpte fyra pocketböcker idag så jag kan ju läsa :)

Nu ska jag äta nötcreme :D mums!

PUSS!

RSS 2.0